Wednesday, December 29, 2010

should i ?

Tuesday, December 14, 2010

Malaysia VS Vietnam


10 keping tiket untuk 10 orang :)

tak sabar nye,nak tengok Malaysia menentang Vietnam.
mesti bergegar stadium bukit jalil.
jom kawan2,kita sokong Malaysia:)





p/s:kepada sape2 yang nak ikot,g beli tiket dulu ye:P

Monday, December 13, 2010

Perlu ke?

Perlu ke kita fikir orang yang tak fikirkan kita?

Perlu ke kita baik dengan orang yang berpura-pura dengan kita?

Perlu ke kita menghargai orang yang tak menghargai kita?

Perlu ke kita pandang orang yang buat-buat tak nampak kita?

Perlu ke kita membuat sesuatu untuk dapatkan perhatian orang lain?

Perlu ke kita nak mendidik seseorang dengan paksa memaksa?

Perlu ke kita bercakap benar sedangkan itu akan melukakan seseorang?

Perlu ke kita cakap yang kita tak suka seseorang?

Perlu ke kita jaga perasaan orang lain demi kebahagiannya dirinya sendiri?

Perlu ke kita berulang-ulang kali bertanya untuk dapatkan kepastian?

Perlukah kita bertanya pada diri kita,adakah kita sudah cukup segalanya?

Perlu ke kita nak mengucapkan sesuatu benda itu berulang kali,sedangkan benda itu sudah pun diketahui?

Perlu ke kita nak marah tanpa sebab?

Perlu ke kita berkawan hanya untuk kepentingan kita sendiri?

Perlu ke kita berkorban untuk orang yang kita sayang?

Perlu ke kita nak rasa dengki dengan orang sekeliling kita?

Perlu ke kita nak bermasam muka,sedangkan hari-hari berjumpa?

Perlu ke kita untuk membesarkan hal yang sekecil zarah?






p/s:perlu ke?hanya menulis,dan bukan untuk dijawab:)

Monday, December 6, 2010

thanks korang:)

my favourite cake:)

celebrate with dood.
29 nov 1989



hahahaha,x d keje:P


amira ng:)



sedap gile:)

geng oh yeah!


hahahaha,korang sgt sweet
sayang korang:)






p/s: rase mcm ade lagi satu kan?:P

Friday, October 29, 2010

Happy Birhtday Besties :)


eh,artis dah tualah.
hahaha..
HAPPY BIRHTDAY HAIKALRAMLEE.
semoga panjang umur dan murah rezeki.
semoga tercapai ape yang kamu mahukan.


muka teperanjat kene suprise


tiup jangan tak tiup:)


benda nie tradisi dan wajib.hahaha:P


sedap kek nie,ditaja oleh "baker cotages"


p/s:kepada yang terlibat secara langsung atau tidak langsung TERIMA KASIH.






 


Saturday, October 23, 2010

Final Exam !!

geng study:)


wah,pejam celik pejam celik dah final pun.
adoi,x catch up sume lagi pun.
masih ku ingati lagi ke ape yg diajarkan pun?
ape2 pon masih belum lambat lagi untuk study.


Viel Gl├╝ck an alle UNITENIAN!

p/s:jom study same2:)

Monday, October 18, 2010

ke mana menghilang,lame x nampak !

post kali nie,khusus utk housemate saya
Mohd Ehsan bin Ayub:)
mana pergi?
lame tak borak.
lame tak main pes same2.
lame tak hang out same2.




p/s:nanti jomlah dinner ramai2 sebelum final!

Sunday, September 26, 2010

hep,saya happy ! :P

gambar ini sekadar hiasan:)


happy weekend,wah2,gembira nya saya.kau gembira tak?aku gembira ! hahahaha.nie tulis blog pon still dalam perasaan gembira dan sedang lompat-lompat nie..haih,happy sangatlah..ade x smiley utk muka yg happy sangat2?:):):),macam nie bole?hahaha triple smiley..inside and outside saya gembira..pecayalah,saya sangat gembira :D



*p/s:here is much better:)

Saturday, September 25, 2010







:)

Wednesday, September 22, 2010

owh open house !


open house mmg byk time raye nyh..peh.mknan mmg sume sedap2 lak tuh.mcm mane lah aku nk teruskan kehidupan utk berdiet?oh tidak ! mmg x bolehlah..tak kan nk tolak plak,ketupat,sate,rendang and lemang.huhuhu.so cepatlah buat open house lagi..kawan2 cepatlah invite saya :).






*p/s:tapi saya still kurus lagikan?

Monday, September 20, 2010

:) dan :(

Rasenye masih belum lambat nak ucap SELAMAT HARI RAYA,MAAF ZAHIR DAN BATIN.tak ada masa nak update blog(balik kg tak ada internet).cuti raya pon dah habis,alhamdulillah berat bdn saya tak naik mase raye..hahahaha..saya berjaya mengawal nafsu makan dengan tenang DAN ITU YANG PALING PENTING!!!cuti raya memang best,macam-macam buat.akak-akak and abang-abang sume balik..memang terasa lah raya tahun nie..yang paling penting pagi raya dapat satu gambar,tu yang paling best..hehehe..raya dekat kampung memang totally meriah lah,ape je yang tak ada..pelita?ada.meriam?ada.mercun?ada.ketupat?ada.everything lengkaplah.tahun ni baju raya warna kuning pon tak kuning,hijau pon tak hijau..warne ape pon tak tahu..hehehe..ape-ape pon terima kasih pada kawan-kawan sekolah rendah aku,sebab sume rumah aku pergi aku dpat makan ketupat..hahahaha..sekarang dah raye ke-11,tak ade sape-sape nak buat open house ke?hahaha..to membe-membe sekolah,yang dah jemput aku g open house tu terima kasih ye,yang mane aku tak dtg tu,aku sangat-sangat sibuk..to haikal,fik,apis,dud,aim,esan,amir,mia,lily,ezzy:BILA NAK BUAT OPEN HOUSE?hahahaha.jangan tak jemput aku pulak !


*p/s : tajuk tu tak ada kene mengena pon dgn ini post..hahahaha..
again SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN:)
jemput datang rumah ye

Thursday, September 16, 2010

WorldWithoutStrangers


Hey strangers go away fr0m me !


*p/s:it is also my favourite brands !

Wednesday, August 25, 2010

dengar cite awak sedang bercinta skang? btol ke?

dengar cite awak sedang bercinta skang?btol ke?

Answer here

Monday, August 9, 2010

selamat berpuasa


to all muslim

selamat menyambut ramadhan al-mubarak

sape puasa penuh,bole redeem duit raye kat saya:P




p/s:smoga ramadhan korang bermakna!!

Sunday, July 25, 2010

khamis,jumaat,sabtu,ahad.



sangat-sangat seronok.
:)


p/s:nanti gila2 lagi ea?

Saturday, July 17, 2010

Nk kar0k!


H0h0h0..td tgk jgn lupe lirik,sumpah epis0d minggu nie tacing hbis..haha..pabila nyawa ditentukan oleh lirik.h0h0..s0 tgh2 tgk nie,sampai satu thap t0,peserta nie,kene nyanyi lagu TIARA by KRIS.sumpah aku trus nk kar0ke..hahaha..bestnye kalau dpt kar0k..oi dat0k bandar sgamat,bukak lah red b0x satu kat sgamat!hahaha..nie,kar0k jamban byk lah..hahaha..:-P.kpd kaki2 kar0k t0,slamat maju jaya!


p/s:j0m kwn2,g kar0k!haha.tp x nk blik panas k?hehe..

Saturday, July 10, 2010

Want t0 be kid again!





Rindunye zaman kanak2..yelahkan,skang dh smakin meningkat dewasa..mcm2 aku tempuh spanjang aku meningkat dewasa saket,gembira,kecewa dll..want t0 be kid again..senang je,x d byk masalah..everyday playing,laughing n crying..nice t0 be kid again..jd dewasa skang byk yg kene buat sendiri..aku x reti..need my guardian angel!!bila dh besar mcm nie,byk benda nk pkir..walaup0n benda t0 x pyh nk pkir sgt p0n..teringat quote seseorang"jgn cpat marah,fikir dulu sbl0m bwat s0meting n think p0sitif.".hurrmmm..yes saya pegang ckp2 itu..ape yg saya fikir skang cuma kalau saya dh x thn jd dewasa,i'll st0p at age 20..

p/s: s0ry bc0z disapp0inting you!
:(

Friday, July 2, 2010

saman..SYG JPJ

ini adalah contoh saman.saman saya x boleh ditunjuk pada public..


omg.. smalam mmg hari yg paling best dlam hidup aku.. huhuhu.. tgh2 sedap potong kete n lori,tibe aku kene thn da.. rupe2 nye potong kat doube line da.. damn.. aku sgt bertuah sebab dpat saman dari JPJ.. TERIMA KASIH JPJ. jasamu akan ku kenang.. kesalahan:memotong kenderaan lain di dua garisan berkembar..

Tuesday, June 22, 2010

hari ini hari yang x seronok!!


p/s:saya tunggu dari 11.42 a.m sampai 9.01 p.m...

Bile nk mcm nie?


Hahaha.tgh2 cuti nie,tgk2 gambar,tejumpe plak gambar nie.ramaikan?.bile lg nk mcm nie?
p/s:t0 tuan rumah mase nie..hahaha thn nie raya,bwat lg taw.taw2!

Friday, June 18, 2010

kata kau.

yang jauh mari dekat.yang dekat mari rapat.
cepat-cepat.
hahahaha
esok jangan lupe utk menyaksikan rancangan terbaru kat astro ria
KATA KAU!!
saksikan rakan2 saya beraksi pada episod 1,3,dan 4.
hee.
jgn lupe gak menjeling2 ke arah audience,sebab muke saya ade.
hahahaha
jgn lupe kay,SABTU,10.00 MLM,ASTRO RIA.

nie antara peserta2 nye..
hahahaha
nampak x saya?

p/s:x sabar rasenye,agak2 episod mane yg saya paling nk tgk?

Thursday, June 17, 2010

rasberry!!


hee
dapat pun mkn aiskrim perisa rasberry.
tq sha liff:)
kepada yang berkenaan:tgk nie saya dpt mkn taw,x pyh pon bukak email.hahahaha :p

kopitiam


tempat nie dah mcm rumah kedua bagi aku cuti sem nyh.
pukul 1 ptg je aku dah ade la kat sini.smapailah 6 ptg.
hahahaha
kadang dlm kul 8 dtg balik.
susahnye kalau rumah dekat pendalaman nie.broadband pon x d coverage.
mak n ayah jom pindah?


p/s:hahaha,saya nk ym je sebenarnye..lol:)

Wednesday, June 16, 2010

bluehyppo saya.


hahaha
ini bluehyppo saya.
saya syg sgt2 kat bluehyppo saya nie.
:)


p/s:walaupon bluehyppo nie slalu typo,tapi x pe saya syg dye..hahaha:)

tq:)

p/s:bagi lah tiap2 hari..hahahahahahaha

Tuesday, June 15, 2010

you!!

awak ingat awak bagus?semua orang nk ikot je ape awak ckp?ha?cukup la blakun pura2 mcm kami nie penting dlm hidup awak,tapi realiti nye tidak..sebenarnye aku dah penat nk blakon mcm ko x pernah buat salah ngan aku.byk kali aku simpan,tapi cukup lah skarang..aku nk ko taw yg realiti nye aku dah muak n bosan dgn sikap ko..slalu memberi alasan yg sgt x masuk akal,sedangkan ko tipu je..aku x kesah kalo awak x nk,tapi bgtaw je sebab ape x nak..senang kan?


p/s:ubah perangai tuh,supaya x d sape pon benci.

Sunday, June 13, 2010

untuk motivasi.

fuhhhh..susahkan?sume org x pernah nk paham kite,tapi sebalik nye,mencari peluang utk menjatuhkan kite.x pe la,aku phm,bkn senang org nk suke kite KAN?tapi mcm yg lagu one nation emcees nyanyi apa ku kisah?hahahaha.yg penting,aku x susahkan ko dan kisahkan ko.aku paling x suke org tipu aku,kalo x suke ckp x suke,senang KAN?ish,serius buyer aku x phm dgn org2 yg mcm nie.ade je benda yg x puas hati.lpas tu,buat perkara2 bodoh utk org terima dye,tlg lah,sumpah tu dah outdated.cari la benda baru,kate genius kan?jgn good2 sgt,ingat org suka?nk mrh kang,kesian plak,diam je la,janji x usik aku..

p/s:Mcm mane anda rase,kal0 anda dikecewakan?saket kan?same dgn saya,saya saket jugak..s0 jgn pentingkan diri sendiri,ingat org laen..kal0 aku je nk jaga hati org laen,sape nk jaga hati aku?

cuti!!

semalam secara rasmi aku dah cuti dari blaja kat uniten..aku x suke sebenarnye sebab kat umah x taw nk wat pe.hahahaha..tapi cuti kali nie best ,sebab membe2 kat u lain pon cuti,so bole hang out ngan dye org..huhuhu..kat rumah x wat pape pon..mkn,tido..huhuh..

saya berharap berat saya x naik lagi..
hahahaha:)


saya akan maintain mcm nyh..

P/s:always be there for me?

Wednesday, June 9, 2010

exam

to all unitenian
gud luck for your exam!!

afraid

afraid of everything that will come tomorrow
afraid of losing someone too..
OMG.
give me back my spirit.
:(

Tuesday, June 8, 2010

pergilah..

Kosong hidupku tanpa mu
Cermin ku membayangkan bayanganmu
Pameran kaseh ku layu
Tiada dirimu tiada untukku
Tinggalkanku dalam anganku
Sakitku mencintaimu
Deritaku merinduimu
Lemah hati menginginkanmu
Kau hilang terus kau menyepi
Tawaku bila ku ketahui
Berita kau sudah berpunya
Hancur hatiku
Berkeping-keping jadinya
Hilangku bukan kerana cinta
Hilangku bukan untuk menyeksa
Bagiku semua tiada berharga
Biarku telan semua derita
Pergilah kau pergi dariku
Biarkan ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasehmu
Meski hati merelai
Mati hariku di kotak sepi
Di situ kau mula mahu mengenalinya
Langkahku songsang mula ku sedari
Semula ku hias kau jauh dah pergi
Putus komunikasi kau elakkan diri
Ku mencari jalan kembali kau mahu terus pergi
Ku ingatkan kau memori kau tutupkan telinga
Nyata tiada kita nyata tiada jalan penyambungnya
Ya Allah maha pemurah dan maha pencipta
Terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia

Tuesday, June 1, 2010

youth'10


relax corner,sebab kaki dah sakit




acah2 red carpet.lol xD
pakcit ngan kak mok
hahaha



grafitti corner.mmg canteklah..



hahaha.



gambar yang diramalkan menang utk peraduan extra smile.
tapi kalah:(


owh,x dapat nk ungkap kegembiraan bile dengan korang..
thank yaw,korang btol2 best glew.

nak sangat!!


i want this thing very badly.
mak cepat lah.


p/s:kepada sesiapa yg dah janji nk belikan tuh,jangan cite jelah..hahaha..

terima kasih kawan.

kasih kerana sentiasa buat saya gembira kawan.
kalaulah saya boleh cerita dekat semua,sayalah orang yang paling gembira.
biarlah saya sahaja yang tahu.
kawan awak memang yang terbaik.


p/s:hargailah kawan anda,supaya anda juga dihargai.





Monday, May 31, 2010

does'nt want to be alone.

I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought
"Hey, you know, this could be something"
'Cause everything you do and words you say
You know that it all takes my breath away
And now I'm left with nothing

So maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one

I remember every look upon your face
The way you roll your eyes
The way you taste
You make it hard for breathing
'Cause when I close my eyes and drift away
I think of you and everything's okay
I'm finally now believing

That maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one


I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought, "Hey,"

Maybe it's true
That I can't live without you
Maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking
I can't live without you
'Cause, baby, two is better than one
But there's so much time
To figure out the rest of my life
But I'll figure it out
When all is said and done
Two is better than one
Two is better than one


p/s:jangan pergi:(

Wednesday, May 26, 2010

predict.

can i predict other-other people?
OMG!!
kan best kalo boleh.


predict make prefect.

dengki!!

dengki salah satu sifat buruk yang patut kita elakkan.
biasalah manusia mesti ade sifat dengki.KAN?
tak boleh tengok orang lebih,mesti nak dengki.
kalau nak dengki pon,agak2 lah.
"ukur baju dekat badan sendiri"
kalau tahu tak mampu,duduk tepi diam2..ok?
bagi aku semua ni senang je,kalau orang dengki kat aku,
aku nak tanye orang tu:"KO ADE?".mestilah tak ade,KAN?
so,kepada pembaca2 blog sekalian janganlah nak dengki sangat,nak2 dengan kawan sendiri.
TERASA KE?


sayang

memang mudah untuk menulis,menaip dan mengucap sayang itu.
sering aku dengar"sayang ko",tapi adakah kita buat ape yg kite nyatakan?
x kesahla,sayang antara kawan atau keluarga.
kadang2 ungkapan sayang itu adalah utk menjaga hati sahaja.
mmg kite susah nak praktikan sayang itu.
mungkin seseorang itu tak pandai atau memang sengaja takut nak tunjuk.
tapi itu hak masing2.
tapi ape yg jelas,kalo aku dah sayang seseorang to,aku tunjuk btul2 aku sayang.
tapi kalo dah x sayang,g la mati same ko!!


p/s:Jangan main2 dengan ucapan atau perkataan sayang,kerana ia bole menyebabkan hidup kite merana..;-)

Tuesday, May 25, 2010

aku x paham!!

betulah apa yang dinyatakan oleh seseorang ini
"mengelarkan diri sebagai kawan,tapi sebenarnye mereka-mereka inilah penyumbang kepada kemusnahan hati"
itulah yg sedang blaku dekat aku.




*p/s:dah taw aku x suke,knape x nak paham?

Wednesday, May 19, 2010

pilihan

terpakse memilih 2 perkara yg sgt penting.
tapi 1 nie paling penting.
so,i choose the best.

semakin hari semakin gembira.

yeah3.
x pernah rase gembira macam nyh.
hahaha
tq:)

kalaulah dari dulu.

kuman seberang laut nampak,
gajah depan mate x nampak.

skarang aku taw mane intan,mane kaca.

thank you:)

tolong!!!

dah nak cuti!!:)


x taw nk wat pe!!


so,


please drag me to the somewhere..

special sem is the special time.

tinggal 2 minggu je lagi nk habis special sem nyh.
tapi x suke pon,sebab aku x suke cuti,sebab t x taw nk wat pe kat umah..

just nak ckp something je

terima kasih sebab membuatkan special sem is the special time for me.
terima kasih,jasamu akan aku kenang.